NL

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte +32 (0)56 71 09 49 Contacteer ons

01 Jun 2023

Helder glas in een serre: De beste keuze voor optimale groei

Wanneer het gaat om het kiezen van glas voor een serre, is helder glas een betere keuze dan gehamerd glas om verschillende redenen. Helder glas biedt een aantal voordelen ten opzichte van gehamerd glas, zoals betere lichtdoorlatendheid, een esthetisch aantrekkelijker uiterlijk en een grotere thermische efficiëntie.

Ten eerste biedt helder glas een superieure lichtdoorlatendheid in vergelijking met gehamerd glas. Licht is een essentieel element voor de gezonde groei van planten in een serre. Helder glas laat meer zonlicht binnen, waardoor de planten voldoende energie krijgen voor fotosynthese. Gehamerd glas daarentegen kan het licht diffuus maken, waardoor de intensiteit van het binnenkomende zonlicht afneemt. Dit kan de groei van planten belemmeren en de opbrengst verminderen.

Daarnaast heeft helder glas een esthetisch voordeel. Het biedt een helder en ononderbroken uitzicht op de omgeving, waardoor de serre er ruimer en eleganter uitziet. Gehamerd glas daarentegen heeft een textuur met reliëf, wat het zicht kan vervormen en de algehele uitstraling van de serre kan verminderen. Als je een serre wilt creëren die visueel aantrekkelijk is en naadloos past bij je tuin of woning, is helder glas de beste keuze.

En als laatste is het niet onbelangrijk om te melden dat helder glas altijd sterker is dan gehamerd glas. Dit komt namelijk door het Reliëf in het glas waardoor je met meerdere zwakere punten zit in het gehamerd glas, daarom breekt gehamerd glas een stuk sneller dan helder glas.

Bovendien heeft helder glas betere thermische eigenschappen dan gehamerd glas. Helder glas heeft een hogere isolatiewaarde, waardoor warmte beter wordt vastgehouden in de serre. Dit is vooral belangrijk tijdens koude seizoenen of 's nachts, wanneer de temperatuur kan dalen. Gehamerd glas daarentegen kan warmte gemakkelijker laten ontsnappen, wat resulteert in een instabieler klimaat en dus een minder goede omgeving om in te kweken.

Om al deze redenen verkiest de firma Filclair helder glas boven gehamerd glas voor hun hoogwaardige serres. Filclair is een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van serres van hoge kwaliteit. Ze begrijpen het belang van lichtdoorlatendheid, esthetiek en energie-efficiëntie bij het ontwerpen van hun serres die optimale groeiomstandigheden bieden.

Als je op zoek bent naar een serre van uitstekende kwaliteit, raden we je aan contact op te nemen met Filclair. Ze zullen je helpen bij het vinden van de perfecte serre die aan al je behoeften voldoet.