NL

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte +32 (0)56 71 09 49 Contacteer ons

Over Filclair Serren | Toonaangevend in Serreconstructies - Filclair Serren Industry

Filclair ontwikkelt, produceert en installeert serres die tuinbeleving op een hoger niveau zetten.

Geschiedenis:

Filclair Serren Industry werd opgericht in 1969 en is uitgegroeid tot een vaste waarde in het kwalitatieve segment van de Europese serrenbouw. Het uitgebreide assortiment wordt exclusief in België geproduceerd in een 12.000 m2 grote bedrijfsruimte te Waregem.

Naast de klassieke glazen serres biedt Filclair ook een ruime keuze aan van folietunnels, zowel voor de hobbytuinier als de professionele tuinder. Met name de rondboogtunnels of kappen met rechte zijkanten zijn momenteel sterk in trek. Dit omwille van hun veelzijdige gebruiksmogelijkheden als garage, magazijn, opslagruimte, loods en vele andere toepassingen. Filclair produceert hiervoor zelf ook het niet-doorschijnende gewapende PE-folie in verschillende kleuren.

Specialisatie troef

Filclair ontwikkelt en produceert zélf alle aangeboden systemen en opties, in eigen atelier. Als één van de enige gespecialiseerde fabrikanten in Europa concentreert Filclair zich enkel en alleen op de vervaardiging van serres en folietunnels. Het volledige bedrijf is geënt op deze specialisatie, wat zich laat voelen in de kwaliteit van het aanbod, de afwerking én ondersteunende dienstverlening. Zo kan Filclair – omdat het zelf fabrikant is – alle mogelijke wisselstukken of aanvullende onderdelen van elke opgeleverde serre nabezorgen, zelfs van 40 jaar ver. Eens Filclair-klant, altijd Filclair-klant.

Serres voor de veeleisende tuinliefhebber

Een Filclair-klant mag best veeleisend zijn. Doorheen de jaren heeft de R&D-afdeling de nodige investeringen gedaan om de hoge eisen op alle fronten in te vullen, en waar mogelijk zelfs te overtreffen: op het vlak van duurzaamheid, continuïteit, gebruiksgemak en totale kostprijs. Waar zitten de verschillen? 

1. Filclair-serres zijn onverwoestbaar duurzaam

Een stevige serre moet weer en wind doorstaan en elke plant beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Daarom kiest Filclair ervoor om alle wanden voor te monteren. Dit maakt het geheel een stuk steviger: de serre kan niet doorhangen en het glas komt zo nooit onder spanning, zelfs niet bij een hevige sneeuwbui.

We zijn de enige die niet kiezen voor een traditioneel dakgebinte, maar wel voor een spantendak. Het resultaat? Een zeer stevige serre, die niet alleen bestand is tegen actief gebruik door de hobbytuinier, maar ook tegen alle weersomstandigheden: regen, sneeuw, hagel …

De waterafvoeren in onze serres bestaat uit aluminiumprofielen: heel robuust én roestvrij.Onze stalen buizen zijn eveneens roestvrij. De zinklaag beschermt het metaal namelijk tegen corrosie.

Waar Filclair echt om bekend staat, zijn onze folietunnel serres en dan vooral de gewapende PE-folie. Deze ethylvinylacetaat folie is soepel, stevig, slijtvast, isolerend, UV- en weersbestendig. De gewapende folie gaat gemiddeld 7 tot 10 jaar mee. Bij beschadiging scheurt de folie niet door, maar blijft de schade zeer plaatselijk. U geniet bovendien vier jaar degressieve garantie.

2. Een Filclair-serre is spelen met ruimte

 

Uit een combinatie van onze jarenlange ervaring en onze opgebouwde kennis ontstond een systeem waarmee uw serre zich aan u aanpast, en niet omgekeerd. Ons gestandaardiseerd en modulair systeem is moeiteloos aanpasbaar om elke actuele hobbytuinbehoefte in te vullen. Volgens vaste afmetingen maakt u elke serre naar wens langer of voegt u opties toe die u het hobbytuinen makkelijker zullen maken. 

3. Filclair-serres bieden méér comfort

 

In onze serres zijn de dakgebinten net iets hoger. Alles om ervoor te zorgen dat u veel aangenamer kunt werken en niet de hele tijd gebukt moet rondlopen. Onze schuifdeuren zijn extra breed zodat niets u in de weg staat. Zo kan u zonder problemen voorbij met een kruiwagen, brede plantenbakken of ander groot materiaal …

4. Filclair serres betekenen meer kwaliteit voor uw budget

Bij onze aluminiumserres kunt u kiezen tussen betonfundering of aluminiumfundering. De betonfundering is specifiek gegoten voor een Filclair serre: alles is voorzien voor een eenvoudige en snelle plaatsing. De ondergrond en de serre sluiten zo naadloos aan op elkaar. Omdat we altijd vanaf dag 1 duidelijk willen zijn met u, geven we u ook altijd een totaalprijs, inclusief betonfundering.

Bovendien heeft Filclair aan alles gedacht om van tuinieren echt plezier te maken. Ruimte, stevigheid, comfort en service; alle noodzakelijke aspecten om optimaal te kunnen werken en genieten in uw serre zitten standaard inbegrepen in een Filclair serre. Met andere woorden, u krijgt meer kwaliteit voor uw budget.

Interesse of info nodig? Aarzel niet om ons te contacteren